Persbericht: Snelwegverlichting vaak veel te lang kapot

DSCN2054donderdag 10 december 2015 20:42

Wellicht is het u ook opgevallen dat de verlichting langs de A15 niet optimaal functioneert. Dit is ook de provinciale fractie opgevallen en zijn verstuurde hier een persbericht over.

Het is onacceptabel dat het meer dan een jaar duurt voordat defecte verlichting langs snelwegen wordt gerepareerd. Dat vindt kersvers Kamerlid Eppo Bruins van de ChristenUnie. Bruins stelt er op zijn tweede dag als Kamerlid schriftelijke vragen over aan minister Schultz. Onder meer langs de A15 zijn grote delen van de openbare verlichting al meer dan een jaar defect.

Bruins benoemt in zijn schriftelijke vragen onder meer drie locaties tussen Rotterdam en Sliedrecht waar na ruim een jaar nog steeds kapotte verlichting hangt.

Bruins: “Het lijkt erop dat de achterstanden van Rijkswaterstaat bij het oplossen van dit soort storingen aan het oplopen zijn. Ik wil een maximale termijn waarbinnen dit soort problemen verholpen zijn, die verlichting hangt er immers niet voor niets. Deze storingen hadden gewoon voor de winter verholpen moeten zijn.”

Volgens Bruins zijn er door burgers herhaaldelijk meldingen gedaan bij Rijkswaterstaat, zonder enig resultaat. Rijkswaterstaat heeft nog geen opdracht gegeven voor de reparatie. Bruins: “Dat terwijl het volgens Rijkswaterstaat zelf om hoogstnoodzakelijk onderhoud gaat!”

De verlichting is momenteel defect op een fly-over van knooppunt Ridderkerk en bij de afslag Sliedrecht. Ook brandt al meer dan een jaar een derde van de verlichting niet meer op het traject langs Papendrecht.

« Terug

Reacties op 'Persbericht: Snelwegverlichting vaak veel te lang kapot'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.